fbpx
Какво е аутсорсинг маркетинг и защо трябва?

Не е тайна, че най-добрите практики за B2B маркетинг в различни маркетингови канали (социални медии, платена реклама, оптимизация на уебсайтове, водещи кампании за електронна поща и др.) Се променят всеки ден. Вместо да отклоняват времето и парите, опитвайки се да научат необходимите инструменти и техники, много компании аутсорсват тези задачи.

Най-общо казано, външният маркетинг е ангажирането на професионална маркетингова фирма да служи като отдел за маркетинг на вашата фирма.

Външният маркетинг облекчава натоварването за собствениците на фирми и заетите мениджъри, които вече носят твърде много отговорности в своите организации. Не всеки има време, ресурси, маркетингови познания или копирайтинг / дизайн умения, за да се справят с маркетинга сами – така че аутсорсингът на агенция понякога е идеалното решение!

Как външният маркетинг се различава от работата с рекламна агенция?

Тъй като толкова много хора използват термините „маркетинг“ и „реклама“ взаимозаменяемо, може да мислите, че външният маркетинг не е нещо ново. В края на краищата, рекламните агенции са от около 1800-та година. 
Но външният маркетинг е различен по някои ключови причини – и от повечето от тях се възползва малкия или средния бизнес като твоя.

Първо, маркетингът е повече от просто насърчаване на бизнеса ви. 
Когато привличате помощта на добра маркетингова агенция, не търсите само джингли и таглинги. Маркетинговите агенции могат да изследват целевите ви демографски показатели, да разберат техните онлайн навици и по-добре да съгласуват онлайн присъствието на вашата компания с тези навици. Маркетинговите агенции могат да ви помогнат да образовате и „подхранвате” бъдещите си клиенти – стратегия, която съвременните потребители предпочитат пред тактиките с твърда продажба и уморената реторика. Външният маркетинг ви позволява да се срещнете и да ангажирате перспективите на много различни етапи от техния цикъл на покупка.

Друга разлика: маркетинговите агенции обикновено са по-добри притежатели, отколкото рекламни агенции. 
В Шарп Медиа, например, ние не пренебрегваме работата ви на прага – оставяйки ви да разберете къде отивате и как да стигнете дотам сами. Осъществяването на това, което правим, е също толкова важно, колкото изследването, писането и планирането. Дори и извън изпълнението, ще ви помогнем да тествате и измерите резултатите от маркетинговата кампания, така че да имате ясна представа какво работи – и за какво плащате.

Какво е аутсорсинг маркетинг и защо трябва?

Видове организации, които се възползват най-много

Външният маркетинг е особено добра инвестиция за организации, които не използват голям маркетингов екип. Може да имате няколко души (или нула ), посветени на вашия уебсайт, вашия e-mail маркетинг, бюлетина ви, вашата социална медийна стратегия – т.е. всички тези големи елементи, които продължавате да избягвате. Разбираемо е, че не искате да се занимавате с наемането и организирането на уеб разработчик, дизайнер, копирайтър, SEO или PPC консултант и т.н.

Повечето маркетингови агенции имат всички тези експерти в персонала си. Вие плащате само за това, което ви трябва, когато ви е необходимо. И тъй като не се нуждаете от големи проемни всеки месец, можете да спестите много пари – без това да се отрази на качеството.

Накратко, видовете организации, които извличат най-голяма полза от аутсорсинга, обикновено са малки до средни, частни организации, където: